Seleccionar página

L’Agència Tributària té fins al 31 de desembre per a ingressar la quantitat sense interessos de demora, que a partir de llavors és del 3,75%

Però continua havent-hi una mica més de dos milions de contribuents als quals encara no els han retornat el import de la renda que van presentar. Les causes no tenen per què estar relacionades amb una mala presentació de la declaració, ni a la persona se li demanarà que aportació més documentació en tots els casos. En la majoria d’ells es deu simplement a com s’organitzen els recursos de l’Estat per a aportar més o menys a la devolució de la Renda en cada mes.

L’Agència Tributària (AEAT) té sis mesos més per a acabar de tramitar els 20,6 milions de declaracions presentades aquest any, unes 860.000 més que en 2018.

Hi ha casos en els quals la devolució dels diners sí que sigui per causes imputables al contribuent. En aquest altre cas, Hisenda notificarà a la persona demanant-li documentació específica o sol·licitant-li una declaració complementària.

En cas d’estar entre els que no se’ls ha retornat encara, la forma d’esbrinar si és per causes alienes a nosaltres o per un error en la presentació és a través de la web de la AEAT, on introduint el número de referència o la clau pin apareixerà l’estat de la declaració: ‘En tramitació’ o ‘En notificació’. En el primer cas, només caldrà esperar. En el segon, la persona rebrà aviat una carta d’Hisenda explicant-li els motius del retard i el que ha d’aportar.
La causa principal per la qual Hisenda triga a retornar un important nombre de declaracions fins a final d’any és per la incapacitat econòmica de fer-ho tot de cop.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad